Nyttig cheesecake

8 September, 2012

Cheesecake (utan socker o fett)

Botten
Rivna pepparkaksmuffins
Fyllning
1 ask färskost 4%
1 ask Kesella 1%
1 ask Yoghurt o Kesella 0,5 (Lidl)
1 lime; Zest från skal samt saft
Vaniljpulver efter smak
Stevia (ICA) efter smak
3 Gelantinblad
Topping
Stark saft av Fun Green svartvinbär
1,5 gelantinblad/dl saft
Beredning:
Lägg gelatinblad i blöt.
Blanda fyllningen men spar limesaften.
Värm limesaften och blanda i urkramade gelantinblad. Blanda under omröring i fyllningssmeten.
Värm saften, blanda i urkramade gelantinblad.
Riv pepparkaksmuffins i en stor form med avtagbar botten eller små formar
Fördela fyllningen över, ställ i kylen för att stelna.
När saftgelen kallnat ska du skeda över den på cheescaken.
Låt stå kallt i kylen tills allt stelnat.
Ät o njut!

Lämna en kommentar