Mina ekologiska favoritmuffins – så nyttiga att du kan äta många

19 June, 2012

Mina ekologiska favoritmuffins

Lättbakade muffins till frukost, mellanmål, kaffebröd, räddare i nöden, tillbehör till lunchen m.m.
1 msk phylliumfröskal
1 dl lättmjölk
2 hela ägg
1 dl havrekli, ekologisk
2 msk kvarg eller kesella
½ tsk vinstensbakpulver eller vanligt bakpulver
(Du kan också tillsätta 1 msk Fibrex om du vill ha mer fibrer)

Beredning: Blanda mjölk o phylliumfröskal i en bunke, låt svälla i 5 minuter. Blanda i övriga ingredienser.

Tillsätt valfri smak tex
• 2 msk steviaströ + kanel
• 2 msk steviaströ + kakao
• 2 msk steviaströ +2 msk karobpulver + vanilj
• Pepparkakskryddor
• Ingefära
• Paprika- och chilipulver
• ½ Strimlad torkad tomat
• ½ dl Rivna morötter + kanel
• Koka 1 msk finhackad lök, tärnad ½ skiva rökt skinka mjuka i 1 msk lättmjölk o blanda i. Toppa med purjolök vid servering

Skeda upp i 6 st muffinsformar av silikon. Grädda i 15 minuter i 175 grader. Låt kallna. Alternativt grädda i ca 8 minuter i en Muffinmaker.

Lämna en kommentar